O’NU ÖZLEMLE ANIYORUZ..

O’NU ÖZLEMLE ANIYORUZ..
Bu haber 09 Kasım 2013 - 16:07 'de eklendi ve 1.499 kez görüntülendi.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk Ölümünün 75. Yıldönümünde; İlçemizde 10-16 Kasım 2013 tarihleri arasında “Atatürk Haftası Anma Programları” esaslarına göre düzenlenecek, Atatürkçülüğü doğru anlamaya ve anlatmaya yönelik ilkeler doğrultusunda hazırlanacak tören ve faaliyetleri anılacaktır.

55342166ef5c6490a8c4071279190615

Tören programı:

  1. Saat 08:30’a kadar, Resmi Daire ve Kuruluşların çelenkleri, sunum için Atatürk anıtının bulunduğu alanda protokol sırasına göre hazır bulundurulacaktır.
  2. Çelenkler, törene bizzat iştirak edecek kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerince, saat 08.50’de protokol sırasına göre ayrı ayrı yapılacak çağrıları takiben anıta sunulacaktır.
  3. Saat 09:05’ te sunucu M.Başar ŞEN “BÜYÜK ÖNDERİMİZ ATATÜRK’ÜN AZİZ HATIRASI ÖNÜNDE SİZLERİ 2 DAKİKALIK SAYGI DURUŞU VE ARDINDAN İSTİKLAL MARŞINI SÖYLEMEYE DAVET EDİYORUM” derken, Tören Yöneticisi Keşan Lisesi Beden Eğitim Öğretmeni Özlem BAŞ’ın komutu ve siren sesi ile birlikte anıt önünde protokol sırasına uygun bir şekilde yerlerini alacak olan törene katılanlarca saygı duruşuna geçilirken, aynı zamanda şehirdeki tüm motorlu araçlar da kornalarını çalarak eşlik edeceklerdir.
  4. İlçemiz Keşan Lisesi Müdürlüğü’nce otuz öğrenci İstiklal Marşı için hazır bulundurulacaktır. Görevlendirilecek öğrenciler ile tüm törene katılanlar, Belediye Başkanlığının Bandosu eşliğinde Keşan Lisesi Müzik Öğretmeni Korkut ÇOBAN yönetiminde İstiklal Marşımız canlı ve gür bir şekilde okunurken Bayraklar Keşan Lisesi Müdürlüğü’nce görevlendirilecek üç erkek, iki kız öğrenci tarafından yarıya indirilecektir.
  5. Yarıya indirilen bayraklar gün batımına kadar aynı şekilde kalacaklardır.

AHMET YENİCE ORTAOKULU SEVİM YENİCE KÜLTÜR SALONUNDA YAPILACAK ANMA TÖRENİ PROGRAMI:

 

  1. Saat 10:00’ da Sevim Yenice Kültür Salonunda uygulanacak programa, tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Şube Başkanları, Birim Amirleri ve Yöneticileri; İlkokul, Ortaokul ve lise Okul Müdürlerince görevlendirilecek bir Öğretmen sorumluluğunda bir kız bir erkek temsili öğrenci grupları törene iştirak edeceklerdir.
  2. Anma töreni programı, Atatürk için bir dakikalık saygı duruşu icra edilerek başlayacaktır.
  3. İstiklal Marşımız tüm törene katılanlar ve öğrenciler ile birlikte topluca canlı ve gür bir sesle okunacaktır.
  4. Atatürk’ün 10.Yıl Nutku kendi sesinden dinletilecektir.(CD) den
  5. Günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını Keşan Lisesi Öğretmeni Serhat Ozan GÖÇER tarafından yapılacaktır.
  6. Atatürk’ün askeri kişiliği konulu konuşma, 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli Binbaşı Armağan PAYTONCU tarafından yapılacaktır.
  7. Atatürk’ün dünyadaki yeri, yabancı devlet adamlarının ve gazetecilerin hakkındaki görüşleri ve düşünceleri konulu konuşma Keşan Lisesi’nden iki öğrenci tarafından yapılacaktır.
  8. Atatürk İlkeleri öğrenciler tarafından sunulacaktır.
  9. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi Keşan Lisesinden bir öğrenci tarafından okunacaktır.

10. Türk Gençliğinin Atatürk’e cevabı Keşan Lisesi Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek bir öğrenci eşliğinde, törene katılan tüm öğrencilerle birlikte gür bir sesle okunacaktır.

11. Keşan Lisesi öğrencilerinden oluşan oratoryo (Her yönü ile Atatürk) canlı panoyu sunacaklardır.

12. M. Kemali düşünüyorum adlı şiiri Keşan Lisesi’nden bir öğrenci tarafından okunacaktır.

 

  1. Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasında birinci seçilen eserler okunacaktır.

14. İlçemizdeki tüm Müzik öğretmenleri tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirilecektir.

15.Keşan Lisesi Öğrencileri tarafından Zeybek oyunu oynanacaktır.

  1. 10.Yıl Marşı (CD’den) Keşan Lisesi Müzik öğretmeni Korkut ÇOBAN yönetiminde öğrenciler eşliğinde söylenecektir.

www.kesanhalkinsesi.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER