Karadeniz Havzası’ndaki önemli sulak alanlarında kirliliğin azaltılması ve gençlerde doğa koruma zihnin oluşması hususunda yürütülen sınır ötesi işbirliği proğramı geregince Enez’deki Gala Gölü Milli Parkı’nda öğrencilere yönelik açılam açık hava sınıfında düzenlenen proğramda konuşan Göktaş,çevrenin önemine değinerek,”Siz çevreyi yok sayarsanız,çevre temizliğini görmezden gelirseniz,çevre de doğada siz ayni mukavemeti gösterir.”dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar I. Bölge Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Erdal CEYHAN’da konuşmasında ‘Meriç Deltası sulak alanındaki Gala Gölü, Türkiye’nin 36. Milli Parkı olarak ilan edilmiştir. Türkiye’nin Önemli Doğa Alanları, Önemli Kuş Alanları ve Önemli Bitki Alanları listelerinde bulunan ve Ramsar Kriterlerinin üçüne sahip uluslararası A sınıfı Meriç Deltası Sulak Alanının içerisinde bulunmaktadır. Karasal ve Sucul Ekosistem olarak 2 ana kısımda değerlendirilmiştir. 511 bitki ve 532 hayvan çeşitliliğiyle toplam 1043 canlı türüne ev sahipliği yapıyor. Önemli kuş göç yolunun üzerindedir. Gala Gölü’nde kuş tür sayısı 232’dir’ diye belirtti.
Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Kerim Yapça’da konuşmasında Gala Gölü’nün Türkiye’nin 36. Milli Parkı olduğunu söyledi.
Gala Gölü’nde 217 kuş ve bitki çeşidi bulunduğuna işaret eden Yapça,buranın doğal güzellik olrak korunması gerektiğine işaret etti.
Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Proje ekibinden Şenay Çekiç’de proje’nin 2020 yılında başladığını ve 2022 yılı şubat ayında sona ereceğini belirti.
Açılış etkenliğinde Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından mayıs ayında başlatılmış olan ‘Bioçeşitliliği Kirleticilerden Koruyorum’ resim yarışmasında dereceye giren 15 çocuğa çeşitli ödüllerin yanısıra bisitlet hediye edildi.
Daha sonra Orman Mühendisi Gökhan Üstün tarafından açık hava sınıfındaki öğrencilere ve ailelerine Gala Gölü Milli Parkı hakkında ders verildi.