Ülkemizde akıllı cep telefonlarının son dönemde çok popüler olduğu bilinmektedir. Bunun yanında akıllı cep telefonlarının ülkemize oranla komşu ülkelerde daha ucuz olması sebebiyle maddi getirisi de göz önünde bulundurduğunda son dönemde kaçakçılık suçunu işleyen şahıs veya şahısların telefon kaçakçılığına yöneldikleri görülmektedir.
Bu kapsamda elde edilen bir istihbaratı değerlendiren Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 7 Aralık 2013 günü gerçekleştirilen çalışma esnasında, Edirne plakalı kamyonet aracı Yunanistan sınırından ilimiz merkezine seyir halinde iken durdurulmuş ve araçta yapılan aramada akıllı telefon olarak bilinen (7) değişik marka da tahmini piyasa değeri (3.600.000,00) TL olan toplam (3796) adet kaçak cep telefonu ve aparatları, tahmini piyasa değeri (5.000,00) TL olan (102) adet çeşitli markalarda kaçak içki, Meriç Nehri’ni geçmede kullanıldığı değerlendirilen tekne motoru ele geçirildi.
Ele geçirilen kaçak eşyalar ile bunları taşımada kullanılan 1 adet araca el konulmuş olup, olayla ilgili 3 şüpheliye adli işlem yapıldı.