2016 Yılı Sonbaharında Keşan Doğalgaz ile tanışacak

2016 Yılı Sonbaharında Keşan Doğalgaz ile tanışacak
Bu haber 21 Ocak 2016 - 12:35 'de eklendi ve 1.650 kez görüntülendi.

GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, GAZDAŞ Edirne İşletme Müdürü Cumhur Pekdemir ve GAZDAŞ Proje Yöneticisi  Gökhan Nogay 20 Ocak 2016 Çarşamba günü Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.

Keşan doğalgaz

Saat 12.15 de başlayan ziyarete Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan ile Belediye Meclis Üyesi Mitat Beyazoğlu da katıldı.

Keşan doğalgaz (1)

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, öncelikle bu 3 değerli konuğun Zorlu Şirketler Grubu’nun bir kolu olan Gazdaş A.Ş.’nin yetkilileri olduğunu belirterek, “GAZDAŞ A.Ş.de Keşan’da Doğalgaz Dağıtım Lisansı’nı 2015 sonlarında alan yetkili firma. Yetkiyi kısa bir süre önce almalarına rağmen enerjik bir şekilde  bu şirketimiz Keşan’da çalışmalara başladılar. Şu anda Siğilli Köyü yakınlarındaki Takeof Vanası diye tabir edilen Türkiye-Yunanistan Doğal Gaz Boru Hattının bir çıkış vanası var. Oralara bir basınç kırma ünitesi inşaatı ile birlikte, Keşan Belediye İmar sınırları içersinde gaz dağıtım şebekesi ana şebekelerini projelendirmelerine başlamışlar. Bize ifade ettikleri kadarıyla şehir içersinde de 8-9 tane basınç değiştirme üniteleri olacak. Bölge regülatörleri denilen basınç üniteleri yapacaklar. İlk etapta da bahar aylarında Atatürk Stadı çevresinde ilk bölge olarak burada imalat çalışmalarına başlayıp 2016 yılının sonlarına doğru da bu bölgede ilk doğalgaz alevini vermeyi hedefliyorlar.  Ondan sonra da şehrin tamamına yayılacak . 2-2.5 yıllık bir imalat şehre yatırım süreçleri olacak. 2018 yılı sonlarında Keşan’ın bütün imar alanları içersinde şebeke dağılımı imalatı tamamlanıp Keşan’ın her tarafı da doğalgaz kullanabilir hale gelecek.  Firma bunu hedefliyor. Firmanın burada enerjik çalışmasını gördük. Bizim sıkıntılarımızı da biliyorlar. Hava kirliliği konusunda ilçemizin durumunu da çok iyi biliyorlar. O yüzden biraz daha hızlı çalışıyorlar. Bu nedenle Keşanlılar adına kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bugün hakikaten tarihi bir gün. Ayrıntıları konuşmaya başladık. Meclisimizden bazı kararlar alacağız onları bize iletecekler. Belediye ve GAZDAŞ Şirketinin birbirine yapıcı yaklaşımlarını göreceksiniz. Biz her halukarda bu işin oluruna bakmak durumundayız. Zorlaştırıcı ve engelleyici bir kurum olmayacağız. Bu aşamaya gelene kadar öncelikle Sayın Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na, emekli valimiz Sayın Dursun Ali Şahin’e, eski milletvekilimiz Necdet Budak beye ve GAZDAŞ yetkililerine Keşanlılar adına  teşekkür ediyorum. Bir anlamda başlamış iş bitmiş iştir diyebiliriz. Belki dün (19 Ocak ) itibariyle başladılar ama  bugünü (20 Ocak 2016) başlangıç tarihi olarak koyabiliriz. Kısmet olursa 2016’nın sonbaharında Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde Atatürk Stadı yakınlarındaki bölgede ilk doğalgaz alevini hep birlikte yakmış olacağız. Bugünlere hemen gelinmedi, Belediye Meclis kararları da oldu. Emeği geçen tüm belediye meclis üyelerimize teşekkür ederim. Ayrıca 2006 yılında Keşan’a çıkış vanası bıraktıran önceki dönem milletvekilimiz Necdet Budak’a özellikle bir kez daha teşekkür ediyorum. O çıkış vanası olması nedeniyle de Keşan’a doğalgaz daha kolay gelecek. Bölgemize bir kim taş koyarsa ona saygı duyarız. Gerektiği zaman da takdir etmesini bilmemiz gerekir. Keşan’a hayırlı olsun.” dedi.

Tamer Akaslan

 

Özcan’dan sonra söz alan GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bizim Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK)’ndan aldığımız lisans genişlemesi kapsamında bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Bugünkü ziyaretimizin ana amacı öncelikle kentle ve kentin temsilcisi sayın başkanımızla ve ekibiyle tanışmayı hedefledik. Kentte nasıl bir çalışma yapılabileceğini tespit etmek amacıyla ve yola nasıl başlayacağımız konusunda görüş alışverişi yapmak için bir araya geldik. Sayın başkanım ve ekibi de bizlere yakın ilgi ve alaka gösterdi bu nedenle başkanıma ve ekibine teşekkür ediyorum. Keşan hepimizin siz değerli basından da bildiği gibi yüksek hava kirliliği olan bir şehrimiz. Biz de bu hava kirliliği ve Keşan’ın doğal gaza yakın oluşunun sebebinden yararlanarak yatırıma başlama noktasında mevzuatın bize vermiş olduğu yetki ve yetkinin getirdiği sorumluluklar çerçevesinde buradaki yatırımlarımızı planlamak için bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Planlamamızı eğer umduğumuz şekilde koşullar buna elverdiği müddetçe 2016’dan başlamak kaydıyla yerine getirme hedefindeyiz. Tabii ki bu bir altyapı yatırımı önemli sorumlulukları ve kriterleri var. Biz bunu bu şekilde hedefledik. Başkanımızın da ifade ettiği gibi bu hedeften şaşma noktamız oluşmaz. Belirlediğimiz hedefleri el birliğiyle kentin kendisiyle elbirliğiyle kısa sürede yerine getiririz. Tabi ki bu kadar büyük bir şehre bu yatırımı getirebilmek bir anda mümkün bir şey değil. Sadece ekonomik anlamda değil, bu tip yatırımları bir kerede yapabilmek için şehri boşaltıp şehrin yaşayanlarını çıkartıp, şehir yaşanmazken altyapıyı yapmak mümkün. Bu da malumunuz olabilecek bir şey değil. Dolayısıyla bunu periyotlara bölme durumumuz var. Mevzuat da yasal sorumluluk da bizi bu şekilde yönlendiriyor. Başkanımızla bu periyotları da konuştuk, konuşuyoruz  ve her zaman da konuşacağız. Bu çerçevede Keşan’a istenen arzu edilen ve bizim de arzu ettiğimiz doğalgazı buraya getirme sorumluluğumuzun olduğu bilincindeyiz. Umarım bu çalışma sonucu Keşan ve Edirne halkına yararlı olmuş olur. Başkanımızın ifade ettiği gibi bu projeye başlangıcından itibaren destek olan eski milletvekili Necdet Budak’a, emekli Valimiz Dursun Ali Şahin ve Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na da teşekkür ediyor ve bu yatırımların hızlı bir şekilde yerine geleceğine inanıyorum. Keşan’a hayırlı olsun.” dedi.

Cumhur Pekdemir  Gökhan Nogay

Akaslan, kendisine yöneltilen “Keşan’a doğalgaz geldiği takdirde herkes doğalgazı almak zorunda mı?” şeklindeki soruyu da “Vatandaşın bağlanma zorunluluğu çevre yasasıyla alakalı. Çevre yasasında böyle bir zorunluluk yok. Doğalgazı kimse zorunlu almak zorunda değil. Ama resmi kurumlar önünden doğal gaz geçen sanayi tesisleri bildiğim kadarıyla çevre yasası gereği alternatif enerji kullanmak zorunda. Apartmanlarda da kat mülkiyeti kanunu gereği apartman yönetimleri doğal gaz almak konusunda karar alırsa bu apartmandaki herkesi bağlayacı bir karar olur.” dedi.

www.kesanhalkinsesi.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER