Türkiye’ye örnek projede başvurular başladı

Türkiye’ye örnek projede başvurular başladı
Bu haber 27 Mayıs 2022 - 22:22 'de eklendi ve 254 kez görüntülendi.

Türkiye’ye örnek projede başvurular başladı

Küçükler okula, büyükler serada işe

Keşan Belediyesi önderliğinde, Keşan TSO ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle Trakya Kalkınma Ajansı’ndan sağlanan hibe ile hayata geçirilen “Yıl Boyu Üretim ve İstihdam ile Okula Giden Mutlu Çocuklar” projesinde başvuru süreci başlıyor.

DCIM100MEDIADJI_0095.JPG

Proje kapsamında İzzetiye Mahallesi’nde kurulan 20 adet sera dezavantajlı ailelere tahsis edilecek ve hem sürekli istihdam ile mevsimsel göç önlenecek hem de üretim desteklenecek.

Konu hakkında Keşan Belediyesi tarafından yapılan duyuruda; “Trakya Kalkınma Ajansı’nın hibe destekleri ile hayata geçirdiğimiz, Keşan Belediyesi önderliğinde, Keşan TSO ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleriyle ‘Yıl Boyu Üretim ve İstihdam ile Okula Giden Mutlu Çocuklar’ Projemiz kapsamında İzzetiye’de kurduğumuz 20 serada üretim yapmak isteyenler için başvuru sürecini başlatıyoruz.” denildi.

Söz konusu projeye başvuruda bulanan ve gerekli şartları taşıyan vatandaşlar 450 saat sürecek bir eğitime katılacak.

Eğitimin ardından 20 seranın hak sahiplerine tahsis edileceği ifade edilirken, başvuru süresinin 7 Haziran 2022 tarihinde sona ereceği kaydedildi.

Projede yer almak isteyen vatandaşların 0284 714 11 85 / 19 02 numaralı telefondan detaylı bilgi alabileceği ve kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceği dile getirildi.

Projenin başvuru şartları şu şekilde:

– Mevsimlik tarım işçisi olmak

– Tarım işçiliği nedeniyle çocuğunu düzenli okula gönderememek.

– Vergi kaydı bulunmaması

– Herhangi bir iş yerinde çalışmamak

– İŞKUR işbaşı eğitiminde çalışmamak.

– Maddi durumunu belgelemek.

– Adli sicil kaydı

www.kesanhalkinsesi.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER