Keşan, Özgecan için yürüdü..

Keşan, Özgecan için yürüdü..
Bu haber 19 Şubat 2015 - 21:08 'de eklendi ve 1.133 kez görüntülendi.

Keşan Demokrasi Platformu  tarafından düzenlenen Özgecan için, yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

ozgecan_aslan_nasil_ve_neden_olduruldu_1423917510_5239

Saat 16.30 sıralarında Hastane Caddesi eski itfaiye binası önünde toplanan yaklaşık 1500 kişi yürüyerek Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önüne geldi.

Keşan Demokrasi Platformu yürüyüş (1)

Keşan Demokrasi Platformu adına basın bildirgesi, CHP Keşan İlçe Eğitim Sekreteri Azize Top tarafından okunarak, “Burada CHP Keşan İlçe Eğitim Sekreteri Azize Top yaptığı basın açıklamasında, “Kızımız, evladımız, kız kardeşimiz, ablamız, sevgilimiz, eşimiz, gelecekteki annemiz…….”erkek” değil, kadın olan ÖZGECAN…..

CIMG5356

Ve sadece “erkek” değil, kadın olduğu için Tarsus’tan Mersin deki evine dönerken, bir baba, oğlu ve bir adam tarafından kaçırılan, tecavüz edilen ve öldürüldükten sonra cesedi yakılarak vahşice katledilen ÖZGECAN’ınımız için buradayız.

CIMG5353

Bu ülkede siyasi iktidar ve AKP’liler ne zaman ağızlarını açsa, bir kadın öldürülüyor, erkeler tarafından şiddete, tacize, tecavüze maruz kalıyor. İstanbulda eski sevgilisi tarafından halk otobüsü içinde kurşunlanan Özge gibi, Trabzon’da polis sevgilisi tarafından öldürülen Fatma gibi, Bursada vahşice öldürülen, katillerinin 3 yıldır bulanamadığı Sema gibi. Evet, bu ülkede kadınlar, herkesin gözü önünde öldürülüyor. AKP’nin yargısı, kadınları erkek egemenliğine ve kadın düşmanlığına mahkum ediyor. Özgecan’ın yaşadığı şiddetin ve vahşice katledilmesinin sorumlusu; eşitsizlik fıtrattandır’ diyen, kadınların kahkahasından korkan, tacizde, tecavüzde, kadının rızası olup olmadığını sorgulamayı adaletten sayan, kadınların giydikleri elbisenin rengini, makyaj yapmalarını, evlerinegittikleri saati tahrik unsuru olarak gören, katilleri, tecavüzcüleri, kadın katillerini mahkemede  ‘ak’layarak, daha çok kadının öldürülmesine, taciz ve tecavüze uğramasına yol açan kadın düşmanı AKP hükümetidir.

Keşan Demokrasi Platformu yürüyüş (2)

Kadınların her gün 3’er 5’er katledilmesine, kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete göz yuman zihniyete tahammülümüz yok! Özgecan’ı, katledilen kadınları, yıllarca süren davalarda tecavüzcüleri aklanarak hayatı karartılan nice çocuğu, yargıdan koruma talep etmesine rağmen şikayeti dikkate alınmadığı için sokak ortasında katledilen kadınları hiçbir zaman hiçbir zaman unutmayacağız. Özgecanın bedeni, tüm kadınların bedenidir. Kadına yönelik vahşice tavra artık yeter diyoruz. Kadınları hor gören ve onları sömüren, onları cinsel bir objeye indirgeyen zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Keşan Demokrasi Platformunun kadın, erkek tüm üyeleri olarak, kadına yönelik ayrımcı, şiddet içeren her türlü eylemde mücadelemize devam edeceğiz. Özgecan öldürülen ilk kadın değildir ama, son olması için tüm gücümüzle direneceğiz!” dedi.

Keşan Demokrasi Platformu yürüyüş (3)

Daha sonra toplananlar şu sloganları attı: “Kadınlar artık susmayacak.”, “Kadını değil, cinayeti engelle.”, “Yasta değil, isyandayız.”, “Hepimiz Özge’yiz, öldürmekle bitmeyiz.”, “Kadına uzanan eller kırılsın.” ,“Özgecan’ı unutma, unutturma.”

Eğitim Sekreteri Azize Top

Eyleme, İbrahim Ezer başkanlığındaki S.S. 25 No’lu Şehir İçi Minibüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin bazı üyeleri de, minibüslerine Özgecan Aslan’ın fotoğraflarını asarak destek verdi.

 www.kesanhalkinsesi.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER