Dev Kispet Sarayiçin’de sergilenecek

Dev Kispet Sarayiçin’de sergilenecek
Bu haber 21 Temmuz 2016 - 13:32 'de eklendi ve 990 kez görüntülendi.

Edirne Belediye Başkanlığı’nın organizasyonluğunda gerçekleştirilen 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali için Dev Kispet hazırlandı.

DSC07950

Kırkpınar’ın ve Yağlı Güreşlerin en önemli simgelerinden biri olan dev kispet Sarayiçi’nde sergilenecek.

DSC07905

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin öğelerinden biri olan ve aynı zamanda yağlı güreş tutan pehlivanlarında vazgeçilmez giysisi olan kispet Kırkpınar’ın sembollerine dikkat çekmek için büyük boyda hazırlandı. 3 günde yapılan 70 cm eninde 1.50 cm yüksekliğinde olan dev kispetin her bir bacağına dört adet çember kullanıldı. Bu bacakları tutmak için de eşit aralıklarla yassı silmelerle iskelet oluşturuldu. Alt zemine ise 40×40 profilden zemin yapıldı, yapay çim ile kaplandı ve kispete monte edildi. İskelenin üzerine yerleştirilen kispetin dolgun durması için içine dolgu yapıldı. Dev kispet yağlı güreşlere uygun olabilmesi için zeytinyağı ile yağlandı.

DSC07929

Bu yıl bir farklılık yapmak istediklerini dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Yağlı Güreşleri’n en önemli öğelerinden biri olan kispeti büyük boyda hazırlayarak, 655 yıllık geleneğe dikkat çekmek istedik. Dev kispeti Sarayiçi’nde sergileyeceğiz” dedi.

www.kesanhalkinsesi.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER