CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu: “EYT’LİLERE SÖZÜMÜZ: BU İŞİ DÜZELTECEĞİZ”

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu: “EYT’LİLERE SÖZÜMÜZ: BU İŞİ DÜZELTECEĞİZ”
Bu haber 24 Mart 2023 - 20:14 'de eklendi ve 117 kez görüntülendi.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu: “EYT’LİLERE SÖZÜMÜZ: BU İŞİ DÜZELTECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu EYT mağdurlarının sorunlarının çıkarılan yasa ile çözülmediğini aksine yeni mağduriyetler yaratıldığını belirtti.

TBMM’de bir konuşma yapan Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu daha önce aksi söylenmesine rağmen getirilen prim gün şartına ve stajın sigortalılık başlangıcı sayılmamasına dikkat çekti. 15 Mayıs’ta iktidara geldiklerinde hızla bu mağduriyetleri ortadan kaldıracak yasal düzenlememeleri yapacaklarını ifade eden CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu şunları söyledi:

“AKP, mağdur üretme, hak öğütme makinesi. Bir EYT yasası çıkardınız, yeni mağdurlar ürettiniz, sorunu çözmediniz. Çalışma Bakanı kameralara baka baka ‘beş bin gün’ dedi, ‘EYT’de başka şart olmayacak.’ dedi; insanlarımız bu söze inanıp kredi çekti, borçlanıp eksik günlerini tamamladılar ki emekli olup üç beş kuruş maaş alabilsinler. AKP’nin verdiği hiçbir söze inanılmayacağı gibi AKP’li Bakanın sözüne de güvenilmez. Devenin boynu düzelir, bu AKP düzelmez.

Çıkardığınız yasa BAĞ-KUR’lulara ve Emekli Sandığı mensuplarına dokuz bin gün şartı getirdi; beş bin gün nerede kaldı? BAĞ-KUR’lular yıllarca primlerini bile ödeyememiş, şimdi dokuz bin güne nasıl tamamlasın? EYT’lilerin gözlerinin içine baka baka yalan söylediniz ve kandırdınız. 15 Mayıstan itibaren sizin yanlışlarınızı düzelteceğiz.

EYT’lilere sözümüz, staj mağdurlarına sözümüz: Bu işi düzelteceğiz, hak ettiklerini vatandaşlarımıza vereceğiz, BAĞ-KUR’da yapılandırmayı da biz yapacağız.” dedi.

kesanhalkinsesi.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER